Poradna GARDENA 380 Li 4025-20

Autor: Tomáš Navrátil | Vloženo: 01.08.2017 000 16:27 | Témata: Poradna GARDENA 380 Li 4025-20

Tomáš Navrátil

Tomáš Navrátil

Rozpačitý z nákupu, dotazy dlouhodobějším majitelům

Dobrý den, na jaře jsem pořídil tuto vřetenovou sekačku (Gardena 30 ACU) dosud jsme doma používali rotační (Bosch Rotak 43 Li AKU). Musím říct, že jsme z výsledků sečení nové sekačky dost zklamaní. Je to naše první vřetenová sekačka, tak nevím, co od ní máme čekat, ale po cca 3 měsících jsme dost v rozpacích. Sekáme na výšku 2,3 cm cca jednou za 7-10 dní (tzn. z výšky cca 4-5 cm). Trávník máme u domu a má cca 180 m2. Je v lehce mírném svahu a trávník není zcela dokonale rovný, ale žádná divočina to také není. Chtěli jsme se proto zeptat dalších majitelů, kteří vlastní tuto sekačku už delší čas na některé otázky?
1) sekačka neseká tak hezky ve smyslu jednolitého posečení. Trávník není po posečení jednolitě rovný (po sečení tou rotační to byly krásné zcela stejně vysoké pruhy a celý trávník byl dokonale rovný). To tato vřetenová neumí a trávník je po sečení takový nejednolitý (ve výšce)? O nějakých hezkých pruzích nemůže být řeč už vůbec. Není to nějak zásadní rozdíl ve výšce, ale není tak hezky rovný a jednolitý. Je to normální? Máte to taky?
2) Jak rychle se sekačkou chodíte? Je lepší pomalá chůze nebo naopak rychle sekačku tlačit a tím mechanicky umocňovat rychlost vřetene? (pozn. zatím volím pomalou chůzi a sekačka si vřeteno točí sama).
3) Stává se nám, že sekačka neusekne vždy hned všechnu trávu. Někdy když to samé místo přejedu dvakrát tak i podruhé tam sekačka usekne docela dost trávy? Proč ji nevezme hned? Máte to taky takto?
4) Koš. To je utrpení. Tráva, kterou sekačka vyhází do koše, už po pár krocích zabere celou spodní plochu koše a vpředu začne padat zpátky do trávníku v mezeře mezi sekačkou a košem. Je to normální? Jak tomu zabránit? Já to dělám zatím ručně, že ji po pár metrech rukou nametu víc dozadu od toho okraje, ale je to děsně pracné se pořád sklánět? Co s tím? Řešil to už někdo?
5) Uvítáme i jakékoliv další postřehy k sekačce. Zatím jsme z takto drahé sekačky dost rozmrzelí.
Děkujeme, Navrátilovi

  • 1. srpna 2017 - Oficiální zástupce obchodu rolc.cz

    Dobrý den. nesmíte vřetenovou sekačku používat stejně jako rotační. Vřetenová sekačka je obecně vhodná pro upravený, rovný trávník a hlavně pravidelné sekání každé 3-4 dny, přičemž délka odstřiženého stébla by neměla být větší než 2-3mm. Potom trávu výborně sbírá a nic se neucpává. Při ústřižcích 2 mm není dokonce nutné používat koš a je tedy mnohem rychleji posekáno, zároveň s přihnojením. Kvalita seče se potom nedá s rotační sekačkou vůbec srovnat. Vřetenová sekačka střihá trávník tak, že i po ostříhání krásně zelený a hustý.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (6)
    • Ne (1)

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.