Poradna HECHT 5534 - INSTART

Autor: Vlastimil Krajča | Vloženo: 03.11.2022 000 16:27 | Témata: Poradna HECHT 5534 - INSTART

Vlastimil Krajča

Proč sekačka někdy jenom cvaká a nestartuje.

Třikrát jsem sekačku reklamoval a nic se nazměnilo.Když povytáhnu baterii a zasunu zpět tak se mi někdy podaří nastartovat.Lze upravit na ruční startování?Tlačit sekačku proti kopci na zahradě je dost problém.Byl to špatný kup!

  • 4. listopadu 2022 - Oficiální zástupce obchodu rolc.cz

    Doporučuji postupovat v rámci reklamace u prodejce a v případě této opakované reklamace máte samozřejmně svá práva (otázka je, jak byly uplatněny a vyřízeny předchozí reklamace). Jinak pokud by se jednalo o pozáruční vadu, tak bude problém v oxidaci spojů na elektroinstalaci mezi baterií a startérem nebo (dle používání) v baterii. Doporučuji její výměnu za zcela novou a zároveň i úpravu elektroinstalace. Pak budete spokojen, motory Briggs & Stratton jsou kvalitní.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Vlastimil Krajča

      4. listopadu 2022 - Vlastimil Krajča

      Sekačku jsem zakoupil 29.5.2019 a 3dny nato jsem ji poprve vezl do opravy,nešla nastartovat.Toto trvá doposud .11.8.2020 jsem ji opět dal do opravy,a 3.9,2020jsem si ji opět převzal .Po této opravě jsem zjistil že táhne do strany opět servis ,výměna ozubených kol ,v ceně 827 kč a na to se prý záruka nevstahuje a to asi tak po 8 krát použití sekačky..Startování opět špatné.Zjistil jsem že když povytáhnu a opět zastrčím baterii sekačka se někdy podaří nastartovat ,jinak jen poklepává a neroztočí..Je možné na tento motor namontovat klasické ruční startování?Všechny kontakty jsou v pořádku .


    • rolc.cz

      4. listopadu 2022 - Oficiální zástupce obchodu rolc.cz

      Pokud jste si nepřiplatil prodlouženou záruku, tak máte stroj po záruce a řešení problému je tedy nyní ve vaší režii. Doporučuji vyzkoušet nový typ baterie Briggs, přeměna startování na ruční je rálná, ale dražší než baterie.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.