Poradna Sekačky


Autor: | Vloženo: 24.02.2012 000 08:49 | Témata: Poradna Sekačky

Jakou sekačku?

několik let jsem měl partnera letos řeším novou sekačku . prodejcem mi byla doporučena Husqvarna R 52 S. zahradu mám opravdu velkou, ale samý krtinec a bažina. Otázka raději koupit dvě nebo tři sekačky NGP SP 420( cenově to vyjde stejně a můžeme sekat třeba 3 lidi najednou), nebo jednu sekačku a ničit jí ve vodě a drnech? Partner P 53-675 odešel po 4 letech za cenu Partnera jsem mohl mít 2 sekačky a myslím, že když by si rozdělily práci tak by to vydržely taky a jeden plus je v tom , že jsme mohli sekat najednou dva.(je mi jasné , že Husqvarna MZ 25 by byla nejlepší)

  • NAMIR

    NAMIR

    24. února 2012

    NAMIR.CZ Nevím jestli vybíráte správně . Husqvarna a Partner není žádné top zboží. Pokud mohu radit z našich zkušeností ,tak sekačka do nepohody je například Weinag WB 536 SB V-DOV. Je to mohutná sekačka všechny šrouby jsou matka versus šroub (žádný samořezy ) Výborný motor a kvalitní servis. Pokud chcete šetřit tak NGP není špatná sekačka ,ale například převodovka je nýtovaná. Jakýkoliv problém se řeší výměnou převodovky!!!!
    Kvalitní sekačky jsou také AL-KO provedení Powerline např 5300 BRV výherce D-Testu .To je apsolutní špička . Vyzkoušena v hustém terénu a na vysoké trávě.Máme video na stránkách.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • janpop

      24. února 2012 - janpop

      tak určitě cena je rozhodující, na druhé místo bych řadil boční výhoz . Na velkém pozemku trávu nesbírám a při vysoké trávě jsem musel mít (ikdyž se to nemá) zadní dvířka otevřená a tráva létala na mě . Proto mne teď docela zaujala i sekačka NGP SP 514 HW pořád vidím to , že za cenu weinagu budu mít sekačky dvě a můžeme sekat dva. Zahradu mám 6000 metrů a traktorek taky nechci, ten už mám , ale nejak s ním nejsem spokojen


  • Milan

    Milan

    26. února 2012

    Také chceme novou sekačku, ale naše zahrada je jen 1000-1200m, tu vaši 6-ti tisícovou vám nezávidím.Nebudu vám radit co koupit, nejsem profík, to spíš dejte na Namir.cz, ale nekupujte tu Husqvarnu, tady známí nějakou mají za HODNĚ peněz a vysypala se jim převodovka.A že do toho dávaj čínský ložiska to už rači neříkám.
    Náš výběr je mezi Hecht 548SW a NGP 514.
    Obě mají stejný motor ale Hecht má záběr 46cm a NGP 50cm, nevím jestli by vám vzala vysokou trávu, aby se nedusila, jestli na to bude mít dost síly.
    Samotného by mě zajímalo jestli je NGP "dobrá" čínská volba, nebo raději se jí vyhnout, prodejce mi ji u nás doporučuje a výhodou je servis v místě, kdežto já bych raději Hecht 548SW, ale za servisem bych jezdil 36km, a to je značná nevýhoda.
    Jinak pro vás je samozřejmě záběr 46cm nesmysl.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • technika-stroje

      28. února 2012 - Oficiální zástupce obchodu technika-stroje

      Dobrý den, na Váš pozemek bych volil ze zkušeností kvalitní sekačku GTM Profesional GTM 500 SP4 SC H, GTM Profesional 500 SP1 SC H, jsou osazeny motory Briggs&Stratton mají silný skelet a jiné přednosti, které oceníte při sečení.

      V případě více informací nás kontaktujte na:
      [email protected]


  • 28. února 2012 - Oficiální zástupce obchodu technika-stroje

    Dobrý den, osobně bych volil sekačky GTM Profesional GTM 500 SP4 SC H, GTM Profesional 500 SP1 SC H nebo Weibang 536 SB V-DOV, Weibang WB 536 SKL, tyto sekačky jsou na vyšší úrovni než vámi uvedené. Levné sekačky do 6 tis. nevydrží tak dlouho, jako jsou kvalitnější a dražší. Koupí levné sekačky neušetříte.

    Dále bych doporučil odvodnit váš pozemek drenážní hadicí, je to zanedbatelná částka (hadice stojí 20kč/m - zakoupíte ji v každých stavebninách), dovedete ji položit sám a vyřešíte tím i Váš problém,pak můžete sekat i traktorem.

    V případě více informací nás kontaktujte na:
    [email protected]

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Radek Horník

    Radek Horník

    25. března 2012

    Zdravim vas, nejsem profik ani prodejce, ale v lonskem roce jsme na chalupu resili neco podobného. Mam kamarada co děla servis sekaček různym značkam. hecht, ngp, gtm a jim podobne vše se vyrabi v Čině a jde jen o to jak je co zpracovane, když jsem u nej videl rozebrane převodovky tak mi bylo jasne že to na dlouhe použivani bez problemu asi nebude a tak jsme sahli po japonci a sli do Hondy drazzsi ale zatim funguje bez problemu. Myslim, ze za cenu weibangu nebo jak se to pise uz se da sehnat lepsi evropska vyroba, letos potrebuju koupit sekacku pro tchana zahrda cca 800m2 a nasel jsem na protonu ABG 595 s B&S motorem a parametrove se mi docela libi pisou o pridanem ventilatoru a prevodovce do kopcu tak ji asi zkusime pokud nenajdem neco jineho. Za tu cenu vypada moc dobre.
    Ale na pozemek 6000m bych jel snad uz zetorem.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.